SEO, företagsutveckling, analysverktyg

Det finns många verktyg och hjälpmedel för dig som vill lyckas på nätet och för dig som vill nå ut med dina budskap. Många företag erbjuder sina tjänster för att SEO sökordsoptimera men det finns ett riktigt bra gratisverktyg jag vill rekommendera. Google har många fantastiska funktioner och hjälpmedel för dig som vill hålla koll på trafiken och flödet på din hemsida. Du kan se vilka dina besökare är, hur en konvertering oftast ser ut, dina sökresultat, vad som kan förbättra din sajts sökträffar m.m. Jag håller just nu på att själv lägga in Google Analytics och Search Control på min hemsida och tycker speciellt att du som säljer något och vill nå ut till dina potentiella kunder genom din sajt genast bör göra detsamma! senare bör du även göra en webplatskarta om du vill att fler ska hitta till den! Jag sätter igång med inlägget nu så att jag blir klar någongång så jag kan fortsätta utveckla vår egen sida men ett bra sätt att lära sig är faktiskt att lära sig för att lära andra 🙂 Färgar upp inlägget med en bild på vår egen design med budskapet du får skörda det du sår vilket jag tycker passar bra!
what you sow you reap. www.sweprints.se design www.Bit.ly/Karmatshirt
what you sow you reap. www.sweprints.se design www.Bit.ly/Karmatshirt
Brand

Vad ska detta vara bra för?

Man använder Google Analytics och Search Console för att optimera sin hemsidas/ sajtens innehåll och för att få tillgång till den viktiga informationen om dina besökares beteenden. Det är viktigt att du har rätt uppgifter om du ska marknadsföra dig med hjälp av olika digitala marknadsföringskampanjer som annars kan bli kostsamma, men även för att du kanske kan lära dig om vad som får dem att komma till just dig. Detta blir som sagt viktigare ifall du erbjuder en tjänst eller ska tjäna ditt uppehälle på din sida men för alla som skriver så är det ju för att det som skrivs ska bli läst.

Hur får jag tillgång till dessa verktyg?

Du skapar först ett konto på Google Analytics och sedan skapas det en personlig länk i form av en spårningskod som du kopierar och placerar på din sida och det är denna som sedan “rapporterar” om dina besökares beteenden. Här finns tydliga beskrivningar på hur du ska gå tillväga: Google analytics Här finns lite mer svar på hur Googles analys verktyg kan hjälpa dig att analysera dina besökare för att göra dem till kunder.

Vad gör då Google Search Control?

Search Console kan du använda för att se om Google kan tolka ditt innehåll, för att analysera klick från Google sök och se varningar om din sajt både på desktop och mobil. Läs mer om hur du skapar en Google Search Console profil här.

Vad är en webplatskarta?

En webplatskarta är en karta över din sajt och beskriver vilka sidor du har, om länkar fungerar, när de uppdaterades senast och fungerar kanske som en kontroll om sidan har aktuell information för att indexera den rätt egentligen. Den hjälper Googles sökrobotar att snabbare hitta rätt. Det kan alltså vara viktigt att göra en sådan om du har en väldigt stor sajt, flera olika språk och länkar som är svåra att följa eller om du helt enkelt har sidor som inte har hittats än. Här på Googles egen sida finns väldigt bra information om vad en webplatskarta är. Vad gör man sedan med sin webplatskarta? Man skickar in den till Google för att låta dess robots crawla över den och lära sig hitta rätt. Med den kommer din sida att bli bättre och du kan hitta fel som trasiga länkar, serverfel och sidor som inte är sökbara. Det beskrivs så bra här av Google själva. men det går till så här 1. man skapar en xml fil vilket man kan göra själv om sidan inte är alltför stor eller så använder man ett företag till hjälp. Det finns även några gratisverktyg på internet. Jag har läst att det kan vara till nackdel att använda dessa men jag har också läst motsatsen och att det ändå är bättre att göra en än inte alls vilket förklarar hur viktigt det är för sidans sökbarhet. 2. Filen läggs in på sin sida 3. I sin robots.txt skriver man sedan in var man kan finna denna så att den blir lätt att hitta. Jag ska sätta mig in i hur jag ska åstadkomma detta på WordPress och återkommer kanske om fler är intresserade.

E-handel med gtag.js

 tänkte jag titta närmare på senare. Det är ett nyare verktyg för dem med e-handel där man ska kunna lära sig mer om trafiken på vissa produkter man har i sin butik.
Lycka till!

Care to Share?!